Ақпарат

Бұл император пингвині ме, әлде патша пингвині ме?

Бұл император пингвині ме, әлде патша пингвині ме?


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Менің кітабым бар Дорлинг Киндерсли шақырды Жануарлар энциклопедиясы (Менде бар неміс нұсқасы деп аталады Das Große Tierlexikon) жануарлардың суреттерімен.

Біреуі аталады Император пингвин (Кайзерпингвин) бұл менің ойымша, а ретінде анық танылады Пингвин патшасы (Кенигспингуин).

Бұл сурет:

Мен Дорлинг Киндерслиге хат жаздым, олар маған олардың тергеуі бұл шынымен де бар екенін көрсетті Император пингвин.

Мен биолог немесе пингвин маманы емеспін, бірақ мен тапқан барлық сипаттамалар мен суреттерден (тіпті басқа беттердегі сол кітапта да бар!) Менің ойымша, баспа компаниясы қате және бұл қатені мойындауға тым жалқау немесе тәкаппар деп ойлаймын. кітаптың қайта өңделген нұсқасын шығаруға сараңдық жасады.

Кім қателеседі? Мен немесе Дорлинг Киндерсли? Император немесе патша?

Жаңарту 2020

Олар кітаптың қате болғанын (және олар маған өтірік айтқанын) өздері мойындайтын сияқты, өйткені олар сол суретті веб-сайттарының бірінде және патша пингвині суреттің астында:


Мына суретті осы жерден таптым. Мен сондай-ақ суретке сәйкес келетін патша пингвинінің «жабық сарғыш құлақ жамылғысына» сілтемелерді көрдім. Сондықтан менің дауысым DK бейнесі патша пингвині болуы үшін.


Пингвиндер - Биология библиографиялары - Гарвард стилінде

Сіздің библиографияңыз: Ансел, А., Гилберт, С., Поулин, Н., Боулье, М. және Тьерри, Б., 2015. Император пингвиндерінің жиналу динамикасына жаңа түсініктер. Жануарлардың мінез-құлқы, 110, 91-98 беттер.

Барбоза, А., Мерино, С., Бензал, Дж., Мартíнез, Дж. және Гарк-Фрайле, С.

Антарктикалық пингвиндердің үш түрінің арасында жылу соққысы ақуыздарының популяциясының өзгергіштігі

2007 - Полярлық биология

Мәтін ішіндегі: (Барбоза және т.б., 2007)

Сіздің библиографияңыз: Барбоза, А., Мерино, С., Бензал, Дж., Мартинес, Дж. және Гарсиа-Фрайле, С., 2007. Антарктикалық пингвиндердің үш түрінің арасында жылу соққысының ақуыздарындағы популяцияның өзгергіштігі. Полярлық биология, 30(10), 1239-1244 беттер.

Ciancio, J. E., Quintana, F., Sala, J. E. and Wilson, R. P.

Қысымдағы суық құстар: термиялық алмастыру сүңгуір пингвиндеріндегі жылу жоғалуын жеңілдетуі мүмкін бе?

2016 жыл – Теңіз биологиясы

Мәтін ішіндегі: (Ciancio, Quintana, Sala and Wilson, 2016)

Сіздің библиографияңыз: Ciancio, J., Quintana, F., Sala, J. and Wilson, R., 2016. Қысымдағы суық құстар: термиялық алмастыру сүңгуір пингвиндеріндегі жылу жоғалуын жеңілдете ала ма? Теңіз биологиясы, 163(2).

Convey, P., Gibson, J. A. E., Hillenbrand, C., Hodgson, D. A., Pugh, P. J. A., Smellie, J. L. and Stevens, M. I.

Антарктикалық құрлықтағы өмір - мұздатылған континенттің тарихына қарсы ма?

2008 - Биологиялық шолулар

Мәтін ішіндегі: (Convey және т.б., 2008)

Сіздің библиографияңыз: Convey, P., Gibson, J., Hillenbrand, C., Hodgson, D., Pugh, P., Smellie, J. and Stevens, M., 2008. Антарктикалық жердегі тіршілік – мұздатылған континенттің тарихын даулау?. Биологиялық шолулар, 83(2), 103-117 беттер.

Энстипп, М.Р.

Сүңгуір эндотермасының, қос қырлы қарақаттың (Phalacrocorax auritus) қоректену энергетикасына тереңдік, температура және тағамды қабылдау әсері

2006 - Эксперименттік биология журналы

Мәтін ішіндегі: (Enstipp, 2006)

Сіздің библиографияңыз: Enstipp, M., 2006. Тереңдіктің, температураның және тағамды қабылдаудың сүңгуір эндотермасының, қос қырлы корморанттың (Phalacrocorax auritus) қоректену энергетикасына әсері. Эксперименттік биология журналы, 209(5), 845-859 беттер.

Фретвелл, П.Т. және Тратхан, П.Н.

Ғарыштан келген пингвиндер: фекальды дақтар император пингвиндер колонияларының орналасуын көрсетеді

2009 ж. – Жаһандық экология және биогеография

Мәтін ішіндегі: (Фретвелл және Тратхан, 2009)

Сіздің библиографияңыз: Fretwell, P. and Trathan, P., P., 2009. Ғарыштан келген пингвиндер: фекальды дақтар император пингвиндер колонияларының орналасуын көрсетеді. Ғаламдық экология және биогеография, 18(5), 543-552 беттер.

Gerum, R. C., Fabry, B., Metzner, C., Beaulieu, M., Ancel, A. and Zitterbart, D. P.

Император пингвиндерінде қозғалатын толқындардың пайда болуы

2013 ж. – Жаңа физика журналы

Мәтін ішіндегі: (Gerum және т.б., 2013)

Сіздің библиографияңыз: Gerum, R., Fabry, B., Metzner, C., Beaulieu, M., Ancel, A. and Zitterbart, D., D., 2013. Император пингвиндер үйірмесіндегі жылжымалы толқындардың пайда болуы. Жаңа физика журналы, 15(12), 125022 б.

Ловворн, Дж.

Термиялық алмастыру және аэробтық тиімділік: жылу балансының эндотермдік суға түсу энергетикасына әсерін өлшеу және болжау

2007 - Корольдік B қоғамының философиялық операциялары: биология ғылымдары

Мәтін ішіндегі: (Ловворн, 2007)

Сіздің библиографияңыз: Ловворн, Дж., 2007. Термиялық алмастыру және аэробтық тиімділік: жылу балансының эндотермдік суға түсу энергетикасына әсерін өлшеу және болжау. В корольдік қоғамының философиялық операциялары: Биология ғылымдары, 362(1487), 2079-2093 беттер.

Маккафферти, Дж., Гилберт, С., Тьерри, А., Керри, Дж., Ле Махо, Ю және Ансел, А.

Император пингвинінің дене беттері ауа температурасынан төмен салқындайды

2013 - Биология хаттары

Мәтін ішіндегі: (McCafferty және т.б., 2013)

Сіздің библиографияңыз: McCafferty, D., Gilbert, C., Thierry, A., Currie, J., Le Maho, Y. and Ancel, A., 2013. Император пингвин денесінің беттері ауа температурасынан төмен салқын. Биология хаттары, 9(3), 20121192 б.

Метчева, Р., Юрукова, Л., Теодорова, С. және Николова, Е.

Пингвин қауырсындары Антарктиданың экологиялық жағдайының биоиндикаторы ретінде

2006 - Жалпы қоршаған орта туралы ғылым

Мәтін ішіндегі: (Метчева, Юрукова, Теодорова және Николова, 2006)

Сіздің библиографияңыз: Метчева, Р., Юрукова, Л., Теодорова, С. және Николова, Е., 2006. Пингвин қауырсындары Антарктиданың экологиялық жағдайының биоиндикаторы ретінде. Жалпы қоршаған орта туралы ғылым, 362(1-3), 259-265 беттер.

Писториус, П., Хинделл, М., Кроуфорд, Р., Махадо, А., Дайер, Б. және Рейзизер, Р.

Суб-антарктикалық Марион аралындағы король пингвиндерінің теңіздегі таралуы және тіршілік ету ортасын пайдалану

2017 – Экология және эволюция

Мәтін ішіндегі: (Писториус және т.б., 2017)

Сіздің библиографияңыз: Pistorius, P., Hindell, M., Crawford, R., Makhado, A., Dyer, B. and Reisinger, R., 2017. Суб-антарктикалық Марион аралындағы король пингвиндерінде теңізде таралуы және тіршілік ету ортасын пайдалану. Экология және эволюция, 7(11), 3894-3903 беттер.

Рихтер, С., Герум, Р., Винтерл, А., Хьюстин, А., Зайферт, М., Пешел, Дж., Фабри, Б., Ле Бохек, С және Циттербарт, Д.П.

Император пингвиндеріндегі фазалық ауысулар

2018 - Physics D: Қолданбалы физика журналы

Мәтін ішіндегі: (Рихтер және т.б., 2018)

Сіздің библиографияңыз: Рихтер, С., Герум, Р., Винтерл, А., Хьюстин, А., Сейферт, М., Пешел, Дж., Фабри, Б., Ле Бохек, С және Циттербарт, Д., 2018. Фазалық ауысулар император пингвиндерін біріктіруде. Physics журналы D: қолданбалы физика, 51(21), 214002 б.

Сонна, Л.А., Фуджита, Дж., Гаффин, С.Л. және Лилли, С.М.

Шақырылған шолу: сүтқоректілер генінің экспрессиясына жылу мен суық стресстің әсері

2002 - Қолданбалы физиология журналы

Мәтін ішіндегі: (Сонна, Фудзита, Гаффин және Лилли, 2002)

Сіздің библиографияңыз: Sonna, L., Fujita, J., Gaffin, S. and Lilly, C., 2002. Шақырылған шолу: сүтқоректілердің генінің экспрессиясына жылу мен суық стресстің әсері. Қолданбалы физиология журналы, 92(4), 1725-1742 беттер.

Уотерс, А., Бланшетт, Ф. және Ким, А.Д.

Біріккен пингвиндерді модельдеу

2012 - PLoS ONE

Мәтін ішіндегі: (Уотерс, Бланшет және Ким, 2012)

Сіздің библиографияңыз: Waters, A., Blanchette, F. and Kim, A., 2012. Модельдеу Huddling Penguins. PLoS ONE, 7(11), 50277 б.

Уилсон, Р.П., Хустлер, К., Райан, П.Г., Бургер, А.Е. және Нолдеке, Е.С.

Суық суға сүңгуір құстар: Архимед пен Бойл энергетикалық шығындарды анықтайды ма?

1992 - Американдық натуралист

Мәтін ішіндегі: (Wilson және т.б., 1992)

Сіздің библиографияңыз: Уилсон, Р., Хустлер, К., Райан, П., Бургер, А. және Нолдеке, Э., 1992. Суық судағы сүңгуір құстар: Архимед пен Бойл энергетикалық шығындарды анықтайды ма?. Американдық натуралист, 140(2), 179-200 беттер.


Пингвиндер

Пингвиндер сериялық моногамды құстар арасында бірегей болып табылады, өйткені олар әдетте қоректену көзінен алыс жерде, күрделі әлеуметтік өзара әрекеттесулер мен әртүрлі жыртқыштармен кездесетін колонияларда ұя салады. Құрлықта болған кезде көптеген теңіз құстары балапандарды өсіруге ата-анасының уақытын бөледі. Осы уақыт ішінде олар жұмыртқаларды инкубациялау және балапандарды қамтамасыз ету кезінде ораза ұстау үшін метаболикалық ресурстарға ие болып, ұяға қатысуы керек.

Жалпы пингвиндер өте филопатиялық болып табылады, олар туған ұялары сияқты ұқсас жерлерге оралады (Борбороглу және Боерсма, 2013). Бірқатар түрлер көбеюден тыс маусымда ұзақ қашықтыққа қоныс аударады, азық-түлік көздерінен кейін олардың өсіру колониясынан алыстайды. Бұл арақашықтықтар түрлер арасында айтарлықтай өзгереді. Адели пингвиндері ең ұзақ жылдық көші-қонға ие, жыртқыштар жиынтығынан кейін 8000 мильден астам қашықтықты жүріп өтеді, ал Галапагос пингвиндері архипелагта қалады (Борбороглу және Боерсма, 2013). Климаттың өзгеруімен және қоныс аударатын жыртқыштар жиынтығымен жас пингвиндер жаңа колонияларды іздейді және орнатады, бұл бұрын үлкен және тұрақты популяциялардың тұрақты төмендеуіне әкеледі (Борбороглу және Боерсма, 2013).

Магелландық, Аделия және Император пингвиндері сияқты өте шектеулі түрлерден азық-түлік ресурстарына тәуелді көбейетін және балқытылатын Галапагос пингвиндеріне дейін өсетін пингвиндердің маусымдылығында әртүрлілік бар. Тұтастай алғанда, пингвиндер теңізде апталап, айға дейін қоныс аударатын қоныстанған колонияларға қайта оралады. Көптеген пингвиндер жұптары қоныс аударудан оралғаннан кейін колонияда көбейеді, дегенмен пингвиндердің теңізде қосылатыны туралы кейбір дәлелдер бар және бұл копуляция оқиғалары сәтті ұрықтандыруға әкелуі мүмкін және әкеледі. Колонияға оралғаннан кейін пингвиндер қоныстану кезеңінен өтеді, олар ұя салатын жерлерді бекітеді және дайындайды, жаңа жұбайларды соттайды және бұрынғы жұбайларының оралуын күтеді (Борбороглу және Боерсма, 2013 Yorio т.б., 2001 Боерсма т.б., 1990). Пингвин ұяларының түрлері әдетте өсіру ортасымен анықталады. Қоңыржай түрлер орта есеппен шұңқырға немесе бұта жамылғысының астына ұя салады. Бұл ұялар жердегі және құстардың жыртқыштарынан қорғауды, сондай-ақ қолайлы жылу жағдайларын қамтамасыз етеді, жас балапандарды әсер етуден оқшаулауға көмектеседі (2-сурет). Алайда полярлық түрлер ашық жерге ұя салады. Кейбір түрлер, атап айтқанда Чинстрап, Адели және Генту пингвиндері жұмыртқалар мен балапандарды инкубациялау үшін ұяларды жер деңгейінен жоғары көтеру үшін материал жинайды. Император пингвиндері жұмыртқа мен балапандарды тікелей ашық жерге және мұзға инкубациялайды.

2-сурет. Магеллан пингвиндері. Магеллан пингвиндері Аргентинадағы Пунта-Томбода қоныстанған кезде.

Отырғызып, көбейгеннен кейін ұрықтанған жұмыртқалар басылады. Түрлеріне байланысты бір немесе екі жұмыртқа салады және пингвин түрлерінің көпшілігі үшін жыл сайын тек бір репродуктивті әрекет жасалады (Борбороглу және Боерсма, 2013 Yorio т.б., 2001 Боерсма т.б., 1990 Boersma және Rebstock, 2010). Кейбір түрлер, мысалы, Гумбольдт пен Галапагос пингвиндері, егер жұмыртқалар шыққанға дейін жоғалса немесе өсіру колониясында репродуктивті жағдайлар оңтайлы болса, бір жылда қайталама ілінісу болады (Борбороглу және Боерсма, 2013).

Жұмыртқалардың мөлшері шамамен 54 × 42 мм болатын кішкентай көк пингвин жұмыртқаларынан шамамен 120 × 85 мм император пингвин жұмыртқаларына дейін өзгереді (Борбороглу және Боерсма, 2013). Пингвин жұмыртқалары құстар арасында ерекше қалың. Зерттеушілер мұны пингвиндер ұя салатын қатты және тасты жағдайларға байланысты деп санайды (Боерсма) т.б., 2004). Бұл қабықтың қалыңдығы инкубация кезінде және ересектер инкубациялық міндеттерді ауыстырған кезде крекингке қарсы тұрады. Магелландық пингвиндердің қабықтары әсіресе қалың. Кейбіреулері ұқсас өлшемдегі құстардың жұмыртқаларынан 56% -дан астам қалың (Борбороглу және Боерсма, 2013 Boersma) т.б., 2004). Көптеген пингвиндердің азық-түлік тұтынуы осы қалың қабықшаларды жасау үшін қажет кальцийді қамтамасыз ету үшін жеткіліксіз. Мұны толықтыру үшін ұрғашы пингвиндер бұл жарыққа төзімді жұмыртқаларды жасау үшін қосымша кальций беру үшін кішкентай қосжақпандарды және моллюскалардың қабығын жұтады (Боерсма). т.б., 2004). Пингвиндердің көптеген түрлерінде бірінші және екінші жұмыртқалардың мөлшері әртүрлі, мұнда бірінші жұмыртқа екіншісінен айтарлықтай үлкен. Алайда, қарым-қатынас көпшілігінде керісінше Эудипт пингвиндер, онда үлкенірек жұмыртқа екінші рет салынады (Борбороглу және Боерсма, 2013 Кросин т.б., 2012). Макарон пингвиндерінде екінші жұмыртқа біріншіден 60%-ға үлкен (Кроссин) ерекше айырмашылық бар. т.б., 2012). Жалпы алғанда, бұл үлкенірек жұмыртқалар үлкенірек балапандарды шығарады және үлкен балапандар айтарлықтай ауыр салмақпен ұшып кетеді және олар өмір сүріп, колонияда ересектер ретінде көрінеді (Черхиара) т.б., 2017). Бұл жұмыртқа мөлшерінің ұлғаюы да жаңа табыстарды арттырады (Рид және Боерсма, 1990). Пингвиндердің денесінің күйі бұл жұмыртқалардың мөлшеріне әсер етуі мүмкін, өйткені жақсы жем жинаушы, дене күйі жақсы аналықтардың үлкенірек жұмыртқаларға бөлу үшін көбірек ресурстары болуы мүмкін.

Пингвиндер құрлықта қоректенбейтіндіктен, ұяларын қауіпсіздендіру үшін келген адамдардың дене жағдайы нашар болады және инкубациялық жекпе-жектерге дайындалу үшін өзін-өзі қамтамасыз ету үшін жем іздеуге баруы керек (Борбороглу және Боерсма, 2013 Боерсма, 2008). Жұбайлар жем іздеп жатқанда, пингвиндер жұмыртқаларын инкубациялайды және ұрпақтары мен ұяларын жыртқыштардан және белгілі бір бәсекелестерден қорғайды (Борбороглу және Боерсма, 2013 Йорио т.б., 2001 Боерсма т.б., 1990 Boersma, 2008). Ересек пингвиндер инкубациялық және балапандық міндеттерімен алмасады және бұл алмасулар жұмыртқалар пісіп, жұмыртқадан шығуға жақын болған кезде жиі болады. Бірден көп жұмыртқа салатын түрлердің көпшілігінде өміршең жұмыртқалар бір-бірінен бірнеше сағаттан бірнеше күнге дейін шығады (Borboroglu and Boersma, 2013 Yorio т.б., 2001 Боерсма т.б., 1990 Boersma және Rebstock, 2014). Бұл уақытта ересектердің балапандарды қамтамасыз етуге дайын азықпен оралуы өте маңызды, өйткені жұмыртқадан шыққан сары қап жаңа балапандарды қысқа уақыт ішінде ғана тамақтандыруы мүмкін. Пингвин балапандары жартылай альтрий деп аталады. Пингвин балапандары люктен шыққан кезде қозғалғыштығы шектеулі, ал мамық болса да терморегуляциялық қабілеті шектеулі (Борбороглу және Боерсма, 2013 Йорио) т.б., 2001 Боерсма т.б., 1990 Boersma және Rebstock, 2014). Дәл осы кезеңде ересек пингвиндер балапандарды инкубациялауы керек, өйткені олар тіпті қалыпты пингвин түрлерінде де әсерден өлу қаупі бар. Дауылдардың жиілігі бұл тәуекелді күшейтіп, ұяларды су басып, жас балапандарды сіңдіруі мүмкін (Boersma and Rebstock, 2014). Келесі бірнеше апта ішінде ересектер ұяларға жиі барады күзет кезеңі. Жас пингвин балапандары айтарлықтай өлім қаупіне ұшырайды. Күзет кезеңінде ересектер балапандарды қамтамасыз ету үшін азық іздеу сапарлары арасында қайталанады, ешқашан балапандарды қараусыз қалдырмайды. Тамаққа толығымен ата-анасына тәуелді балапандардың метаболикалық қажеттіліктері жасына қарай артады және жем-шөп қорларының қозғалысы ересектердің балапандарына азық жеткізу жылдамдығына әсер етеді (Борбороглу және Боерсма, 2013 Йорио т.б., 2001 Boersma, 2008). Балапандар алатын тағамның мөлшері, жиілігі және сапасы ата-анасының сапасына, азық қорының асыл тұқымды колонияға жақындығына және азық тығыздығына байланысты. Қараусыз балапандар жыртқыштық қаупінің жоғарылауына, температураның немесе ауа-райының қолайсыздығына, сондай-ақ аштыққа бейім. Балапандар үшін өлімнің негізгі қаупі терморегуляция мен әсер етуден, аштық пен жыртқыштық қаупінен тұрады (Boersma and Rebstock, 2014). Көптеген түрлер үшін бұл қауіптердің деңгейі бүкіл өсіру маусымында өзгереді.

Күзет кезеңінде ересектер балапандарды қамтамасыз ету үшін азық іздеу сапарлары арасында қайталанады, балапандарды ешқашан қараусыз қалдырмайды. Балапандардың метаболизмдік қажеттіліктеріне немесе жем-шөптік балық қорларының қозғалысына байланысты кейбір түрлерде ересектердің қабаттасатын уақыты балапандарды ұяда жалғыз қалдыратын уақытқа дейін азаяды. пост күзетші немесе балабақша кезеңі. Бірнеше апта бойы өскеннен кейін пингвин балапандары ұяда үйде жалғыз қалдыратындай қартайып, күзет немесе балабақша кезеңі деп аталады. Кішкентай балапандар үшін жыртқыштық және терморегуляция ең үлкен қауіп тудыруы мүмкін, ал аштық қаупі өте кішкентай ұрпақтардың аз қоректік қажеттіліктеріне байланысты азаяды. Алайда, бір сәтте бұл тәуекелдер ауысуы мүмкін. Егде жастағы балапандар жыртқыштардан аулақ болу/жалтару арқылы олардың жыртқыштық қаупін шектеу үшін жеткілікті үлкен болуы мүмкін және олардың әсер ету қаупін азайта отырып, қолайлы бет ауданы мен көлем арақатынасынан пайда көреді. Дегенмен, үлкен балапандардың метаболизмі мен өсуі үшін қоректік заттарға қажеттіліктері жоғарылауы мүмкін, сондықтан олардың аштық қаупі артуы мүмкін. Дәл осы уақыт ішінде пингвин балапандары жиі балапандайды немесе бір-біріне үйіріледі. Император пингвиндері жылыну үшін бір-біріне үйіріліп, балалар үйіне жақсы таныс. Басқа пингвиндер, соның ішінде кейбір қоңыржай түрлер, бала тәрбиесі арқылы жыртқыш болу қаупін азайтады. Пингвин балапандары балабақша сатысында пісіп жетілген сайын, олар масса жинай береді және су өткізбейтін кәмелетке толмаған қауырсындарды өсіре бастайды. Дәл осы кезеңде ересектердің қоректену қабілеті үлкен пингвин балапандарының аштық қаупін азайтуы немесе күшейтуі мүмкін. Қауырсындар біткеннен кейін пингвиндердің белгілі жас өріктері бар және мұхитқа шыға алады. Кәмелетке толмаған кезеңде пингвиндердің көпшілігі ата-анасынан тәуелсіз тамақтанады және өзін-өзі қамтамасыз етуге жауапты. Бір қызығы, жақында Галапагос пингвиндерінің ата-аналары кәмелетке толмаған ұрпақтарын тамақтандырғаны байқалды, бұл қолайлы азық-түлік жылдарында ұрпақты қолдау үшін ұрпақты дайындау мүмкін болуы мүмкін (Боерсма) т.б., 2017). Түріне байланысты пингвиндер жас қауырсындарда шамамен бір жыл өткізеді, содан кейін олар барлық жас қауырсындарын жоғалтып, ересек түстердің қауырсындарын өсіретін құрлыққа шығады (Борбороглу және Боерсма, 2013).


Пингвиндер туралы қызықты деректер!

Пингвиндер – көбінесе оңтүстік жарты шарда кездесетін ұшпайтын, су құстары. Бұл құстар керемет жүзгіштер және өмірлерінің көп бөлігін мұхит суларында жүзумен және қоректенумен өткізеді. Олардың суда өмір сүруіне көмектесетін таңғажайып биологиялық бейімделулері бар. Олардың кейбіреулерін толығырақ қарастырайық!

Гидроизоляция безі

Пингвиндердің таңғажайып бейімделуінің бірі - май безі, оны преен безі деп те атайды. Бұл без пингвиндер қауырсындарының үстіне жая алатын гидрооқшаулағыш май шығарады. Бұл май пингвиндердің денесін суық судан оқшаулауға ғана емес, сонымен қатар үйкелісті азайтуға көмектеседі, бұл олардың суда сырғып кетуіне мүмкіндік береді.

Бұл бездің ғылыми атауы - уропигиальды без және ол суда өмір сүретін құстарда ең дамыған, өйткені ол қауырсындарды гидрооқшаулауға көмектеседі.

Жылдық Moult

Бір уақытта бірнеше қауырсын төгетін құстардың көпшілігінен айырмашылығы, пингвиндер толық түлеуден өтеді және апатты түтік деп аталатын процесте барлық қауырсындарын бірден жоғалтады! Пингвиндер қауырсындарын жоғалтқан кезде су өткізбейтіндіктен, олар құрлықта қалуы керек болатын қысқа уақытқа балқу кезеңін қысқартады және процесті мүмкіндігінше тезірек аяқтайды.

Балқыту - үш кезеңді процесс. Пингвин түрлерінің көпшілігінде бұл түтік өсіруден кейін пайда болады. Балапандар кеткеннен кейін пайда болатын балқытудың бірінші кезеңінде – пингвин бірнеше апта бойы тамақтандыру үшін теңізге барады және балқыту үшін жерге оралмас бұрын бірнеше фунт киеді. Осы уақыт ішінде пингвиннің денесі жаңа қауырсындарды жасап жатыр. Пингвин жерге оралғаннан кейін, екінші кезең басталуы мүмкін және құс қауырсындарын жоғалтып, ауыстыра бастайды. Пингвин бұл уақыт ішінде су өткізбейтіндіктен, ол құрлықта қалады, сондықтан бірнеше апта бойы аш қалуы керек! Соңғы кезеңде құс теңізге оралып, осы уақыт ішінде жоғалтқан салмағын толтыру үшін қоректенеді.

Тығыз сүйектер

Пингвиндердің сүйектері өте қатты және қалың, олар ұшуға көмектесетін жеңіл қаңқасы бар басқа құстарға қарағанда. Пингвиннің қаңқасы басқа құстарға қарағанда ауыр, өйткені сүйектері ауамен толтырылмаған. Бұл ауыр қаңқа сүңгуір салмақ белдеуі сияқты әрекет етеді, бұл оларға сүңгу кезінде су астына тез батуға көмектеседі.

Пингвиннің қаңқасы басқа тәсілдермен де ерекшеленеді. Мысалы, олардың қанаттары басқа құстардың қанаттарына қарағанда әлдеқайда қысқа сүйектерге ие және бұл сүйектердің кейбіреулері біріктірілген. Олардың берік қаңқасы оларға күшті жүзушілер болуға көмектеседі, бұл оларға суда тиімдірек маневр жасау үшін пайдаланатын қатты қанаттармен қамтамасыз етеді.


Алғыс

Қоршаған ортаны қорғау және туризм департаменті Оңтүстік Африка Ұлттық Антарктика бағдарламасы аясында логистикалық қолдау көрсетті. Қаржылық қолдауды Ғылым және технология департаменті Ұлттық зерттеу қоры (NRF) арқылы MRI-ның Pinniped Monitoring Program (PMP) қолдауымен қамтамасыз етті. Мұнда ұсынылған оппортунистік бақылау PMP орындау кезінде жазылған, ал осы құжатты құрастыру кезінде ДКО «Теңіз құстарын, жағалаудағы құстарды және итбалықтарды сақтау» жобасы аясындағы NRF Грант ұстаушысының грантын пайдаланды. Демография бөлімі, Кейптаун университетінің зоология бөлімі. Селин Ле Бохекке, Мариен де Вильеске және түсініктемелері қолжазбаны жақсартқан анонимді төрешіге рахмет.


Ди Боерсма сирек сары пингвин туралы Live Science журналында

Жабайы табиғат фотографы 2019 жылдың желтоқсанында Оңтүстік Джорджиядағы шалғай аралда сирек кездесетін пингвиннің суреттерін түсіріп, суреттерді жақында ғана жариялады. Король пингвині "теңіз пілдері мен антарктикалық жүнді итбалықтарға және мыңдаған корольдік пингвиндерге толы хаостың ортасында тура біздің бағытқа қарай жүрді" деп жазды Бельгиялық фотограф Ив Адамс Instagram парақшасында. "Мен қандай бақытты болар едім!"

Ол кезде Адамс Оңтүстік Атлантика арқылы екі айлық фотосурет экспедициясын басқарып, Оңтүстік Джорджия жағажайына тоқтаған. Қауіпсіздік құралдарын шығарып жатқанда, ол жағаға қарай жүзіп келе жатқан пингвиндердің ұшып бара жатқанын көрді және бірден бір адамның көзіне түсті.

"Мен бұрын ешқашан сары пингвинді көрген емеспін және естіген емеспін. Бұл жағажайда 120 000 құс болды және бұл жалғыз сары құс болды», - деді Адамс Кеннеди News and Media-ға. "Түсінген кезде бәріміз жынды болдық. Біз барлық қауіпсіздік құралдарын тастап, камераларымызды алдық."

Король пингвиндері (Aptenodytes patagonicus), жақын туысқан император пингвиндері (Aptenodytes forsteri) сияқты, әдетте жағасында сары-алтын түсті жолақпен қара-ақ пальтоды безендіреді. Австралиялық Антарктика бағдарламасына сәйкес сары пигменттер «пингвиндерге тән», бірақ барлық түрлерде жоқ.

Бұл ерекше пингвин сары қауырсындарын сақтап қалған сияқты, бірақ әдетте меланин деп аталатын қара қоңыр пигментпен боялған қараңғы қауырсындарын жоғалтқан сияқты.

Австралиялық Антарктика бағдарламасына сәйкес әдеттен тыс қауырсындары бар пингвиндер салыстырмалы түрде сирек кездеседі және кейде пингвиндерге қарап сирек түстердің себебін анықтау қиын болуы мүмкін. Кейбір ерекше бояу жарақатқа, диетаға немесе ауруға байланысты болуы мүмкін, бірақ көптеген жағдайлар құс гендеріндегі мутацияға байланысты. Мұндай мутациялар, мысалы, әдетте ақ бөліктері қара болып табылатын «меланистикалық» пингвиндерді және меланиндері жоқ, сондықтан ақ түсті «квоталбинистикалық» пингвиндерді тудыруы мүмкін.

Адамс Кеннеди News-ке сары құста меланиннің бір бөлігі ғана жоғалатын лейкизм деп аталатын генетикалық ауру бар екенін айтты.

Ди Боерсма, табиғатты қорғау жөніндегі биолог және экспедиция құрамына кірмеген Вашингтон университетінің профессоры. "Бұл пингвинде пигмент жоқ, сондықтан ол [лейкистикалық]", - деді Боерсма Live Science-ке электрондық пошта арқылы. "Нағыз альбиностар барлық пигменттерін жоғалтқан." (Боерсма құстың қоңыр басы бар, сондықтан пигменттің бір бөлігін сақтап қалған болуы керек деді.)


ӘДІСТЕР

Осы зерттеуде бөлінген барлық үлгілер табиғи түрде өліп, жабайы табиғатта өлекселер ретінде табылды. Сары көзді пингвиндердің бөлінуі (M. антиподтар) 1980 жылдары Отаго түбегінен, Жаңа Зеландиядан С.М. Джонс (Таонга мәртебесі Нгай Таху талаптарын реттеу туралы заңмен берілгенге дейін, 1998 ж.) және мұздатылған үлгі (OM1645, құйрықтың ұшына дейін 54 см) Отаго мұражайынан диссекцияға берілді. Бұрын бөлінген М. антиподтар wing [TA46 үлгісі, Оамару университетінің геология департаменті, Т.Андоның PhD зерттеулерінен алынған материалды Оамарудан келген доктор А.Г.Хоккен Қорғау департаменті (DOC) Оамару үшін өлістен кейін берген материал] диссекциялар үшін нұсқаулық ретінде пайдаланылды. Тік қырлы пингвиннің мұздатылған үлгісі (E. sclateri Отаго мұражайы ұсынған OM891, шот ұшынан құйрық ұзындығының соңына дейін 49 см) қаралды. Тік қырлы пингвин ұшасы Жаңа Брайтоннан (Жаңа Зеландия) жиналды және Отаго мұражайында 1987 жылдың 24 сәуірінен бері сақталды. Отаго мұражайының үлгілерін (OM891 және OM1645) бөлшектеуге рұқсат Дунедин DOC кеңсесі мен Отаго мұражайымен келіскен. Табиғи өлі сары көзді және тік қырлы пингвиндердің сирек болуы зерттеу үшін үлгілердің қолжетімділігін шектеді, ал материалдың сиректігі мен жағдайы макроанатомиялық бақылауларды қолдау үшін гистологиялық зерттеулерді немесе тамырларды құюды болдырмайды.

Кеме топологиясы Zeiss Stemi 2000-C бинокулярлық микроскоптың көмегімен тікелей бақыланды. Тамырлар бастапқыда инъекциялық бояу көмегімен анықталған аксиларлы артериямен тікелей байланысын қадағалау арқылы артериялар ретінде анықталды. Веналар шеткі венаға қосылған тамырлар ретінде немесе аксиларлы артерия тармақтарымен байланысқан, бірақ олармен байланыспаған тамырлар ретінде анықталды. Кеме идентификациясы Уотсон (1883), Трава (1970), Фрост және т.б. анатомиялық зерттеулер арқылы жасалды. (1975), және Луу (1992) және 1-суретте бейнеленген бағдарларға сәйкес сипатталған және остеологиялық сипаттамалар 2-суретте бейнеленген. Мұндағы вентральды бет пингвиннің жүзу кезіндегі төменгі жағына қатысты екенін ескеріңіз (ақ қауырсынды). беті), Ксепкадағы «алдыңғы» баламасы және т.б. (2006). Ыдыс атаулары Frost et al. (1975) және Баумель (1993), егер басқаша көрсетілмесе.


Пингвиндердің таралуы

Пингвиндер Оңтүстік жарты шардың салқын суларында кездеседі және Галапагос аралдарында экватор арқылы Солтүстік жарты шарға ғана өтеді. Адели және Император пингвиндері материктік Антарктидада кездесетін жалғыз түр, қалған түрлер Оңтүстік мұхит арқылы Жаңа Зеландия, Австралия, Африка және Оңтүстік Америкаға дейін таралған.

Олар Антарктида мен Суб-Антарктикалық аймақтарда ең көп таралған және субантарктикадағы құстар тіршілігінің 80% құрайды. Ең көп әртүрлілік Жаңа Зеландияның оңтүстігіндегі суб-антарктикалық аралдарда кездеседі.

Олар уақытының көп бөлігін теңізде өткізсе де, өсіру, балапандарды өсіру және түлеу үшін жер қажет. Олар жағажайлар, қар, шабындықтар мен ормандар сияқты құрлықта ұя салатын бірқатар мекен-жайларды пайдаланады және Галапагос пингвиндері шөлге ұқсас лава ағындарына ұя салады.


Король пингвиндері мен император пингвиндерінің арасындағы айырмашылық

Король пингвині мен император пингвині сыртқы түрі бойынша өте ұқсас және кімнің кім екенін шатастыруға болады. Олардың екеуі де дене бітімдері бойынша үлкен, әлемдегі ең үлкен екі пингвин. Сондықтан патша пингвині мен император пингвині туралы жақсырақ түсіну кез келген адам үшін өте пайдалы болар еді. Бұл мақалада олардың сипаттамалары қысқаша қарастырылады және олардың арасындағы айырмашылықтар көрсетілген, сондықтан кез келген адамға ұсынылған ақпаратты ұстану ыңғайлы болады.

Пингвин патшасы

Патша пингвин, Aptenodytes patagonicus, аты айтып тұрғандай, пингвиндер арасында өте маңызды мүше. Антарктида мен Оңтүстік Джорджиядан сипатталған екі кіші түрі бар. Олардың денесі өте үлкен, бұл пингвиндер арасында екінші орында. Олардың дене салмағы 11-ден 16 келіге дейін, ал биіктігі шамамен 90 сантиметр (бас пен аяқтың арасында). Олардың басы қара-қоңыр, арқасы күміс сұр-қара, іші ақ, құлақ дақтары ашық алтын қызғылт сары түсті. Олардың түсіне ашық алтын сары реңк немесе мойын мен кеуде аймағындағы қызғылт сары түсті таңбалар кіреді. Дегенмен, бұл көлеңкелер жетілмеген құстарда көбірек сарғыш болады. Соған қарамастан, жаңадан шыққан балапандардың түсі негізінен ашық қоңыр болады. Ерлерге қарағанда аналықтардың мойын мен кеуде аймағында қызғылт сары түсті таңбалары бар болғандықтан, ерлер мен әйелдердің қауырсындары аздап ерекшеленеді. Король пингвинінің ұзындығы шамамен 12-13 сантиметр болатын ұзын және қара шоттары бар. Сонымен қатар, олардың тұмсығы жіңішке және төмен қарай иілген. Сонымен қатар, олардың төменгі жақ сүйегінде қызғылт немесе қызғылт сары түсті төменгі жақ тақтайшасы бар. Олардың торлы аяқтары және икемді денесі жылдам жүзуге көмектеседі. Корольдік пингвиндер - жыртқыштар, өйткені олар балықтармен, кальмарлармен және кейбір шаян тәрізділермен қоректенеді. Олар жыл сайын бір ғана адал жұбаймен көбейеді және олардың көбею циклі 14-16 айға созылады.

Император пингвин

Император пингвині, Aptenodytes forsteri, мөлшері мен көбеюіне қатысты пингвиннің ерекше түрі. Император пингвині олардың ішіндегі ең биік және ең ауыр пингвин болып табылады. Олар Антарктиданың эндемигі және император пингвинінің қандай да бір кіші түрі туралы мәліметтер жоқ. Бұл биік ұшпайтын құстардың биіктігі 120 сантиметрден асады және салмағы 22-ден 45 келіге дейін жетеді. Император пингвиндерінің аталықтары мен аналықтары өздерінің қауырсындары мен көлемі жағынан ұқсас. Олардың басы мен арқасы қара түсті, ал іші ақ түсті. Оларда бозғылт сары түсті кеуде аймағы және ашық сары құлақ дақтары бар. Балапандарының басы, тұмсығы мен көздері қара болса, күлді ақ. Ересек адамда тұмсықтың ұзындығы шамамен 8 сантиметрді құрайды, ал төменгі жақ сүйегі қызғылт, қызғылт сары немесе сирень болуы мүмкін. Олар жыртқыш жануарлар, қоңыржай, теңіз суларында шаян тәрізділер мен цефалоподтарға жем болады. Олардың көбеюіне назар аударған жөн, өйткені еркектер жұмыртқаны инкубациялайды, ал аналықтары екі айдан астам уақытқа созылатын бүкіл инкубациялық кезеңде жем іздеуге жіберілмейді. Осы уақыт ішінде еркек ешқашан денесін жұмыртқадан шығармайды.

Король пингвині мен император пингвинінің айырмашылығы неде?

• Император пингвині патша пингвинінен үлкенірек және ауыр.

• Император пингвин балапандарының түсі сұр немесе күлгін ақ, бірақ патша пингвин балапандары қоңыр түсті.

• Король пингвинінің жұлдыру айналасында қою сары немесе қызғылт сары дақтары бар, бірақ император пингвинінде олар салыстырмалы түрде бозғылт.

• Императорлар тек Антарктика материгінде өмір сүрсе, корольдер суб-антарктикалық аралдарда тұрады.

• Тек еркек императорлар жұмыртқаны 64 күн қатарынан тамақтандырусыз инкубациялайды. Дегенмен, патшалар жұмыртқаларын 55 күн бойы инкубациялайды және еркектер де, әйелдер де жауапкершілікті бөліседі.


Нәтижелер

Жабдықталған король пингвиндері орташа сүңгу тереңдігі 50,3±76,4 м болатын бірнеше рет терең сүңгулер жасады.Н=1428 сүңгу, 2 құс) және максималды сүңгу тереңдігі 9,7 кг құс үшін 283,8 м және 11,5 кг құс үшін 318,4 м. Орташа сүңгу ұзақтығы 144,0±126,2 с (Н=1428 сүңгу, 2 құс) және максималды сүңгу ұзақтығы 9,7 кг құс үшін 449 с және 11,5 кг құс үшін 453 с болды. Адели пингвиндерінің орташа салмағы 4,6 кг (10 құс 4,0-5,1 кг) болды. Тіркелген сүңгулердің жалпы саны 4067 болды. Орташа сүңгу тереңдігі 37,3±32,0 м және әрбір құс үшін максималды сүңгу тереңдігі 4,0 кг құс үшін 65,6 м-ден 4,8 кг құс үшін 145,9 м-ге дейін өзгерді. Орташа сүңгу ұзақтығы 80,7±46,6 с және максималды сүңгу ұзақтығы 4,2 кг құс үшін 121 с пен 4,5 кг құс үшін 206 с дейін өзгерді.

Жеделдету деректеріне сәйкес, пингвиндердің әрбір сүңгуінде ерте түсу кезінде жүзбе қозғалысы айтарлықтай болды (Cурет 2). Алайда құстар көтерілудің соңғы кезеңдерінде қанаттарын ұруды тоқтатты (Cурет 2). Although there was apparently some active propulsion in the late ascent of some dives, which could be attributed to pursuit of prey, all penguins exhibited cessation of flipper beating during the ascent (Н=664 dives, 10 Adélies Н=425 dives, 2 kings). The depth at which this occurred differed between dives and individuals. Fig. 2A illustrates the V-shaped dives of an Adélie penguin,which stopped beating its flippers at a depth of 50 m after having descended to approximately 120m. Fig. 2Bshows a second Adélie penguin that stopped beating its flippers at around 30 m depth, i.e. close to the bottom of its trapezoid-shaped dives. The mean depth at which Adélie penguins stopped beating their flippers corresponded to an average of 52±20 % of the dive depth (10 birds, 664 dives, mean dive depth=72.9±70.5 m). Fig. 2C shows dives of a king penguin. King penguins stopped beating their flippers at an average of 29±9 % of dive depth (2 birds, 425 dives, mean dive depth=136.8±145.1 m). Fig. 3 shows the relationships between dive depth and the depth of flipper beat cessation. The ten Adélie penguins tended to cease their flipper beating closer to the dive bottom than did the two king penguins(Fig. 3A). The depths of flipper beat cessation expressed as a percentage of dive depth were significantly, but weakly, related to dive depth in both Adélie(Spearman r=0.08, П<0.05) and king penguins (Spearman r=-0.46, П<0.0001)(Fig. 3B).

Flipper beating (blue line) and dive profile (black line) for two Adélie penguins (A,B) and a king penguin (C). Swim speed is shown as a red line in C.

Flipper beating (blue line) and dive profile (black line) for two Adélie penguins (A,B) and a king penguin (C). Swim speed is shown as a red line in C.

Relationships between dive depth and depth of flipper beat cessation in two king penguins (filled circles) and ten Adélie penguins (open triangles). Depths of flipper beat cessation are plotted as absolute depth (A)and as a percentage of dive depth (B).

Relationships between dive depth and depth of flipper beat cessation in two king penguins (filled circles) and ten Adélie penguins (open triangles). Depths of flipper beat cessation are plotted as absolute depth (A)and as a percentage of dive depth (B).

The propulsive swim speeds of king and Adélie penguins were about 2 m s -1 during dives. For all deep dives (i.e. over 50 m depth Н=181 dives) of the king penguin, a marked increase in speed, up to approx. 2.9 m s -1 in the most extreme case, occurred after flipper beating stopped (Fig. 2C). This increase in speed occurred for both king penguins (2 birds, 317 dives). In case of another king penguin, where acceleration data were not obtained because the memory of D2G logger was full, the depths at which the bird ceased flipper beating were determined from the increase in swim speed. When Adélie penguins stopped beating their flippers their speed also sometimes increased (26 times in 1454 dives), but less markedly than for king penguins. In the most extreme case, swim speed increased from 1.8 to 2.3 m s -1 .

The model simulation analysis was conducted for the passive ascent periods of two king penguins and two Adélie penguins, from which a reliable swim speed was recorded. An example of the simulation results for a king penguin is shown in Fig. 4A. The simulated speed under the condition of Вa0=0.21 initial air volume at 52.9m depth (6.3 atm 1 atm=1.013×10 5 Pa), when the bird stopped flipper beating,accords well with the measured speed (Fig. 4A). The initial air volume Вa0 is the equivalent of 1.21 at the surface (1 atm). It indicates that the king penguin could ascend passively if 1.21 (1 atm) of air was retained in the body. Indeed, the simulated speed fits well with the measured speed in every dive,except for the final part of the ascent. Here, the simulated speed becomes much higher than the measured speed. The measured decompression ratio(Пт/Пt-1 the ambient pressure at time т divided by the pressure 1 s before) never went lower than 0.8 in any dive of either species. But simulated decompressions are rapid near the surface because of the increase in simulated swim speed(Fig. 4). Calculated lift coefficients CЛ were nearly constant throughout the passive ascent periods in both species, except for the final parts(Fig. 4). Fig. 4B is one example of the model simulations for an Adélie penguin. An appropriate value of the initial air volume is the equivalent of 0.91 at the sea surface (1 atm) for the dive in question (Fig. 4B),with the model simulation indicating that the bird could ascend passively if 0.91 (1 atm) of air was kept in the body.

Relationship between measured speed (thick black line) and simulated speed(colored dots and lines) during the passive ascent periods of a king penguin(A) and an Adélie penguin (B). Values beside the lines are air volume(1) that might be kept by birds ascending passively (1 atm) used in the model simulation. Measured decompression ratio and ascent angles are shown as thick black lines. Simulated decompression ratios and lift coefficients are also shown (colored dots and lines), assuming that each bird had 1.2 (A) or 0.9 litres (B) of air (1 atm). The depths at which the birds stopped flipper beating are indicated.

Relationship between measured speed (thick black line) and simulated speed(colored dots and lines) during the passive ascent periods of a king penguin(A) and an Adélie penguin (B). Values beside the lines are air volume(1) that might be kept by birds ascending passively (1 atm) used in the model simulation. Measured decompression ratio and ascent angles are shown as thick black lines. Simulated decompression ratios and lift coefficients are also shown (colored dots and lines), assuming that each bird had 1.2 (A) or 0.9 litres (B) of air (1 atm). The depths at which the birds stopped flipper beating are indicated.

The air volumes kept by penguins were estimated for each dive(Н=74 dives, 2 king penguins Н=40 dives, 2 Adélie penguins). Their estimated air volumes range from 0.43 to 1.71 1 for king penguins and from 0.38 to 0.911 for Adélie penguins, respectively. There are significant positive relationships (П<0.05) between dive depth and the estimated air volume for each bird(Fig. 5, Table 1).

Relationship between dive depth and estimated air volume of two king penguins (A) and two Adélie penguins (B). Horizontal lines, calculated from body mass using a equation in Lasiewski and Calder(1971), indicate the expected air volumes of the respiratory system for each penguin.

Relationship between dive depth and estimated air volume of two king penguins (A) and two Adélie penguins (B). Horizontal lines, calculated from body mass using a equation in Lasiewski and Calder(1971), indicate the expected air volumes of the respiratory system for each penguin.

Relationships between dive depth and estimated air volume

Bird . Body mass (kg) . Spearman r . Н . П .
King PF141 9.7 0.718 28 <0,001
King PF161 11.5 0.604 46 <0,0001
Adélie S10 4.0 0.738 26 <0,001
Adélie S15 4.5 0.594 14 <0,05
Bird . Body mass (kg) . Spearman r . Н . П .
King PF141 9.7 0.718 28 <0,001
King PF161 11.5 0.604 46 <0,0001
Adélie S10 4.0 0.738 26 <0,001
Adélie S15 4.5 0.594 14 <0,05

Courtship and Breeding Cycle of King Penguins

King penguins are unique when it comes to their courtship and breeding cycle compared to other penguin species. Most king penguins take three to eight years to reach sexual maturity and they also have the longest breeding cycle of any penguin species on the planet. In fact, the king penguin breeding cycle typically lasts fourteen to sixteen months.

They also have to molt before breeding can begin. This is to ensure that old, damaged plumes are discarded so that new plumes can renew the watertight features of the king penguin which shield them from not only the cold waters but the frigid environment as well.

King penguins actually breed in subantarctic islands or small Antarctic islands. There are a few features king penguins consider when choosing a breeding ground. One of which is an area free from snow and ice. They also prefer to have a place that is close to the water. The land is typically a valley or a slope on one of the islands of their liking.

Many penguin species are considered monogamous. The king penguin is one of a few species who may have more than one partner in a life time. It is common for female king penguins to have one to three partners in one breeding season. Male king penguins tend to have only one mate and at the most maybe two females in one breeding season. Mate selection is up to the female. In many species around the world, many times it is the males fighting for the females. In the king penguin world, the females are the ones who compete for the males.

Despite the fact that mate selection is female choice, the males do display a short courtship behavior to get the attention of the female penguins. Male king penguins will raise their flippers and point their beaks toward the sky in an ecstatic way to catch the eye of one or several females. If a female shows interest, she will stand face to face with the male. Both of them vigorously shake their heads. After this occurs, the male will strut around swinging his head from side to side. Many people refer to this as &ldquothe advertising walk&rdquo of the male king penguin. After this victorious walk, both the male and female face each other again in a sort of dance by shaking their heads while stretching up and bending down in sync with each other. They will also become vocal as well as clapping their bills together.

When it is time for the couple to begin reproduction, the male will wrap his neck around the female and push her to the ground gently. Once she has laid down, the male king penguin steadies himself by standing on her lower back.

Many penguin species have a nest, also known as a clutch. Not the king penguin though. They typically lay one egg every three breeding seasons. They also incubate the egg between the tops of their feet and a brood patch for fifty-five days. The brood patch is loose abdominal skin that has no feathers. The brood patch has many blood vessels that will become engorged with blood to be able to transfer heat to the egg and keep it warm during the fifty-five days.

Whereas other penguin species may be found huddled together, the king penguin is way to territorial for that. During breeding season, they will be scattered at least a pecking distance apart. For any penguins who dare to walk through the group of soon to be penguin parents, they can expect to be pecked, pushed, and even slapped by a flipper.

A king penguin egg is typically pear-shaped compared to the round shape of other penguin species. The egg color can range from white to a bluish color, or even a greenish color.

Once the king penguin chick has hatched, it will stay on the parents feet for about eight weeks. Eventually the chick will join with other chicks in group. However, they still prefer their space like most adult king penguins. Chicks in other penguin species such as the Emperor penguin prefer to huddle together, but this isn&rsquot the case with king penguins.

When the king penguin chick is old enough to join the rest of the chicks, they will no longer have the protection of their parents. Their parents will continue to feed them for a bit longer, but aside from food the king penguin chick is on its own. You might wonder how the parents find their young in a crowd of other king penguin chicks. They can recognize their parents call and the parents recognize the sound of their chick.

King penguin chicks and juvenile look much different than their parents. They are covered in fluffy brown plumage. When they are reaching sexual maturity they will molt all of the fluffy brown plumage to reveal the black, white and yellow prestigious feathers of an adult king penguin. Then the courtship and breeding cycle of the king penguin starts again to preserve future generations.


Бейнені қараңыз: Императорский пингвин (Шілде 2022).


Пікірлер:

  1. Lema

    Автор, сіз әрқашан посттарыңызды өтінемін. Мен тіпті бұл жерде Кабәл жазуды ұйғардым. Сол стильде жалғастырыңыз.

  2. Bardo

    Which curious topic

  3. Anatolie

    You admit the mistake. Мен оны дәлелдей аламын.

  4. Kerman

    Bravo, this brilliant phrase will come in handy



Хабарлама жазыңыз